Ημερολόγιο άρθρων

Σεπτεμβρίου 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάι    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με αφορμή την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής Δράσης που διοργάνωσε

 ο Τομέας Υγείας , Πρόνοιας & Ευεξίας,  του τμήματος  Κομμωτικής Τέχνης , του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βέροιας και του 1ου Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΄΄ Άλμα Ζωής΄΄  αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το σύνολο των σχολείων της Βέροιας που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική  δράση που πραγματοποιήθηκε  στα Εργαστήρια Κομμωτικής του  1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας,   επίσης  τους Διευθυντές των Σχολείων ,  τους μαθητές -Δωρητές και τους γονείς τους, που ανταποκρίθηκαν  σε αυτή τη δράση  που δίνει το μήνυμα της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς  .

Τα σχολεία που συμμετείχαν είναι :

 

Δημοτικό Σχολείο Πατρίδας,    Δημοτικό Σχολείο Σταυρού,  Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου ,     9ο Δημοτικό Σχολείο Βεροίας,     Μουσικό Γυμνάσιο Βέροιας,

1ο ? 3ο -4ο -5ο Γυμνάσια Βέροιας,       Γυμνάσιο Καβασίλων ,     4ο – 5ο ΓΕΛ Βέροιας ,        μαθητές του 1ο ΕΠΑ.Λ. Βέροιας  ,      Πολίτες Δωρητές της Βέροιας .

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κο Σουλίδη Λάζαρο  (Δ/ντή του  Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας) τους Δασκάλους , γονείς και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας    για τον χρόνο που αφιέρωσαν και για την διάθεσή τους να αγκαλιάσουν  την εκπαιδευτική δράση και να συνεισφέρουν ενεργά με την παρουσία τους σε αυτό, κάνοντάς το προσωπική τους υπόθεση.

Σας ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε.

 

                                                                                       -Οι-

                                                                                  Διευθυντές

 

                                                                             Παντής Βαπτιστής

                                                                             Χασιώτης Νικόλαος

 

Κοινωνικό Μήνυμα Υπουργείου Παιδείας

Ia0X_vj3Zc4?t=32

Μικροί τυπογράφοι……

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑΣ                   Πατρίδα, 31 Μαρτίου 2016                               

                                                                                              Προς

                                                                                         Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

     Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο προγράμματος με θέμα «Δρόμοι του κρασιού, δρόμοι του πολιτισμού», που υλοποιούν οι τάξεις Δ? , Ε? και ΣΤ? του σχολείου μας και μετά από πρόταση του Διδακτικού Προσωπικού, επισκέφτηκε το Σχολείο μας  ο Διαιτολόγος ? Διατροφολόγος κ.Κουτρουλιάς Θεοφάνης και μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες για την αναγκαιότητα της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, καθώς επίσης και για τις συνέπειες του αλκοολισμού στον αθλητισμό.

Τα σχόλια και οι αντιδράσεις μαθητών και δασκάλων που παρακολούθησαν το πρόγραμμα ήταν εντυπωσιακά. Στο θετικό αποτέλεσμα, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η κατάρτιση του κ Κουτρουλιά Θεοφάνη, η αμεσότητα, η σαφήνεια και ο μεστός λόγος του, καθώς επίσης το ενδιαφέρον και η ευαισθησία που έδειξε για τον αγώνα που κάνουμε στην προσπάθεια καλυτέρευσης της ζωής, της υγείας και της εκπαίδευσης των μαθητών μας.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τον κ. Κουτρουλιά Θεοφάνη, καθώς επίσης και τη Διοίκηση της Υγειονομικής Μονάδας Νάουσας, όχι μόνο για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά και για την συμπαράστασή τους στο παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο μας.

Τέτοιες παρουσιάσεις αναδεικνύουν την ευαισθησία, τον επαγγελματισμό και την κατάρτιση των διακόνων της υγείας σε θέματα προστασίας της παιδικής ηλικίας ειδικότερα και γενικότερα της ανθρώπινης ζωής, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας παράλληλα μοναδικές αρχές και αξίες.

Για το Δημοτικό Σχολείο Πατρίδας,

Ο Διευθυντής

Λάζαρος Σουλίδης

«ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα Δημοτικά Σχολεία»

 

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013

Πράξεις: «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα Δημοτικά Σχολεία»

Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 

ως υποψήφιες για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τίτλο

«Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ) στα Δημοτικά Σχολεία ? Τάξεις Υποδοχής»

Άξονες Προτεραιότητας 6, 8 & 9 

 

 

Οι Πράξεις αποσκοπούν στη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου μαθητών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μαθητών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες,  ώστε αυτοί να καταστούν ικανοί να ανταπεξέλθουν στο πρόγραμμα σπουδών τους και να παραμείνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους.

Κεντρικός πυλώνας των Πράξεων είναι η ομαλή και αποτελεσματική ένταξη όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα, ανεξαρτήτως κοινωνικής ομάδας και κοινωνικής ιδιαιτερότητας (ιδίως των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ? ΕΚΟ), με τη χρήση ειδικής διδακτικής υποστήριξης.

Για την ενίσχυση των ανωτέρω παρεμβάσεων οι Πράξεις περιλαμβάνουν συνολικά τις ακόλουθες δράσεις:

ΔΡΑΣΗ 1: Εμπλουτισμός του εκπαιδευτικού δυναμικού όσων δημοτικών σχολείων εμφανίζουν ανάγκη για υποστήριξη της ένταξης ΕΚΟ με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ70

Η δράση αφορά στον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού δυναμικού όσων δημοτικών σχολείων εμφανίζουν ανάγκη για υποστήριξη της ένταξης αλλοδαπών και μεταναστών μαθητών καθώς και μαθητών από άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (όπως ρομά) με εκπαιδευτικούς που δύνανται να υποστηρίξουν την υποδοχή και ένταξη των μικρών μαθητών στο ελληνικό σχολείο (οριζόντια παρέμβαση σε δημοτικά σχολεία που εμφανίζουν σχετικούς πληθυσμούς μαθητών).

Στόχος είναι η επίτευξη πιο αποτελεσματικής, συμμετοχικής και ενεργητικής ένταξης και προσαρμογής των μαθητών αυτών (αλλοδαπών και μεταναστών μαθητών καθώς και μαθητών από άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ρομά) στο εκπαιδευτικό σύστημα και η αποφυγή της απομόνωσης και της περιθωριοποίησής τους.

ΔΡΑΣΗ 2: «Ενέργειες ενημέρωσης, προβολής και δημοσιότητας»

Η δράση αυτή περιλαμβάνει το σύνολο των ενεργειών δημοσιότητας και προβολής που είναι απαραίτητες τόσο για την προβολή του αντικειμένου του έργου αλλά και για την προβολή των Πράξεων, ως συγχρηματοδοτούμενης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ? Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

 

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την τριήμερη εκδρομή της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας Ημαθίας στη Βουλή των Ελλήνων

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την τριήμερη εκδρομή της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας Ημαθίας στη Βουλή των Ελλήνων»

 

Το   Δημοτικό  Σχολείο  Πατρίδας Ημαθίας  ζητά  κατάθεση  προσφορών  για  πραγματοποίηση  τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με την Υ.Α. 129287/Γ2/2011 άρθρο 14, (ΦΕΚ  2769/τ.Β΄/02-12-2011).  Αντικείμενο  του  διαγωνισμού  είναι  η  ανάδειξη  της  πιο  αξιόλογης, οικονομικά και ποιοτικά, προσφοράς ταξιδιωτικού γραφείου.

Η  εκδρομή  θα  πραγματοποιηθεί  οδικώς από  01-04-2016  έως 03-04-2016                    (2  διανυκτερεύσεις)  και  θα συμμετέχουν περίπου 10 μαθητές/τριες και 10 συνοδοί γονείς των μαθητών της Στ΄ τάξης, οι οποίοι θα συνοδεύονται από 3 εκπαιδευτικούς και θα ακολουθήσουν το παρακάτω ενδεικτικό πρόγραμμα:

1η ημέρα: Πατρίδα ? Αθήνα

Ώρα 06:00 π.μ αναχώρηση από την Πατρίδα ? Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ?

Ελ. Βενιζέλος-Αθήνα

2η ημέρα: Αθήνα

Βουλή των Ελλήνων -Μουσείο Ακρόπολης ? Ιερός Βράχος Ακρόπολης ? Πολεμικό Μουσείο ?Μουσείο Μπενάκη

3η ημέρα: Αθήνα – Πατρίδα

Καλλιμάρμαρο ?Μουσείο Γουλανδρή- Θωρηκτό Αβέρωφ ? Μαρίνα Φλοίσβου Πατρίδα

 

Επιπρόσθετες απαιτήσεις του Σχολείου:

1. Να υπάρχει έμπειρος αρχηγός για όλες τις ημέρες.

2. Επίσημοι ξεναγοί για το Μουσείο Ακρόπολης και την Ακρόπολη.

3. Διαμονή  με  πρωινό  και ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο τουλάχιστον 4 αστέρων,  στο κέντρο  της  Αθήνας,  σε δίκλινα  ή  τρίκλινα δωμάτια για τους μαθητές και τους συνοδούς τους και μονόκλινα για τους εκπαιδευτικούς.

4. Υποχρεωτική Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης και πλήρους Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία και πρόσθετη ασφάλιση, που καλύπτει τα έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας μαθητή ή συνοδού.

5.  Διασφάλιση ότι οι  μετακινήσεις  των  μαθητών/τριών  θα  γίνονται  με  λεωφορείο  που πληροί  τις προδιαγραφές ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών/τριών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

6. Το λεωφορείο να είναι στη διάθεσή μας ανά πάσα στιγμή.

7.  Για τις παραπάνω υπηρεσίες ζητείται η τελική συνολική τιμή του οργανωμένου ταξιδιού, αλλά και η επιβάρυνση ανά μαθητή ώστε οι προσφορές να είναι οικονομικά και ποιοτικά συγκρίσιμες. Στην  τελική  τιμή  ανά  άτομο  να  συμπεριλαμβάνονται  κάθε  είδους  επιβαρύνσεις  (τελική  τιμή  ανά άτομο + Φ.Π.Α). Να μη συμπεριληφθούν στην τελική τιμή εισιτήρια εισόδου σε μουσεία, εκδηλώσεις κλπ.

8. Το σχολείο επιθυμεί την πρόβλεψη της επιστροφής των χρημάτων σε μαθητή σε περίπτωση που για αποδεδειγμένους λόγους ανωτέρας βίας ή αιφνίδιας ασθένειας ματαιωθεί η συμμετοχή του.

9. Σε περίπτωση που δε  θα  πραγματοποιηθεί  η  εκδρομή  στις  ορισθείσες ημερομηνίες, λόγω ανωτέρας βίας και απρόβλεπτων συνθηκών, δεν θα έχει καμία επιβάρυνση το σχολείο.

10. Όνομα και κατηγορία του καταλύματος και Υπεύθυνη Δήλωση ότι το ξενοδοχείο διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας και ότι πληρούνται οι όροι ασφαλείας και υγιεινής.

11. Η αποδοχή των όρων της παρούσης πρόσκλησης δεσμεύουν το τουριστικό γραφείο και οι όροι αυτοί υποχρεωτικά πρέπει να αναφέρονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό.

 

Σύνταξη και υποβολή προσφορών: Η προσφορά κατατίθεται σε κλειστούς φακέλους στο Γραφείο του Διευθυντή του Σχολείου, έως την Παρασκευή 04-03-2016 και ώρα 12:00μ.μ.

Με κάθε προσφορά από το ταξιδιωτικό γραφείο κατατίθεται απαραίτητα και Υπεύθυνη Δήλωση  ότι διαθέτει ειδικό  σήμα  λειτουργίας το  οποίο  βρίσκεται  σε  ισχύ. Η προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου θα κάνει ρητή αναφορά στην κατηγορία του καταλύματος που προτείνει.

 

Αξιολόγηση προσφορών: Η αξιολόγηση των προσφορών περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

1. Παραλαβή των φακέλων και αποσφράγιση προσφορών. Οι φάκελοι θα ανοιχτούν την ίδια ημέρα ενώπιον επιτροπής που θα συσταθεί με πρόεδρο το Διευθυντή του Σχολείου, δύο συνοδούς -εκπαιδευτικούς κι έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων.

2. Έλεγχος

3. Αξιολόγηση οικονομικής προσφοράς

4. Επιλογή αναδόχου

Οι προσφορές  δεν πρέπει να έχουν ξύσματα, σβησίματα, προσθήκες,  διορθώσεις.  Εάν υπάρχει στην προσφορά  οποιαδήποτε  προσθήκη  ή  διόρθωση,  αυτή  πρέπει  να  είναι  καθαρογραμμένη  και μονογραμμένη από τον προσφέροντα. Η προσφορά θα απορρίπτεται εάν σε αυτήν υπάρχουν ασάφειες, κατά  την  κρίση  του  οργάνου αξιολόγησης  των  προσφορών.  Όσοι  ενδιαφέρονται  να  λάβουν  μέρος μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους σύμφωνα με τους παρακάτω τρόπους:

α) προσωπικά ή με εκπρόσωπο (με προσκόμιση εξουσιοδότησης) στο ενδιαφερόμενο σχολείο

β) με συστημένη ταχυδρομική επιστολή που θα απευθύνεται στο ενδιαφερόμενο σχολείο

Οι εκπρόθεσμες προσφορές δε λαμβάνονται υπόψη.

Η επιτροπή που θα επιλέξει το πρακτορείο θα συνεδριάσει την Παρασκευή 04/03/2016, στις 14.00 το μεσημέρι, στο γραφείο του Διευθυντή του  Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας. Η επιλογή του ταξιδιωτικού γραφείου καταγράφεται σε πρακτικό που συντάσσεται και στο οποίο αναφέρονται με σαφήνεια τα κριτήρια επιλογής. Το εν λόγω πρακτικό, εφόσον ζητηθεί, κοινοποιείται από το Διευθυντή του σχολείου σε κάθε συμμετέχοντα ή/και έχοντα νόμιμο δικαίωμα να ενημερωθεί, ο οποίος μπορεί να υποβάλει ένσταση κατά της επιλογής εντός δύο (2) ημερών από τη σύνταξη του πρακτικού επιλογής.

Το τουριστικό γραφείο που θα επιλεγεί θα ενημερωθεί τηλεφωνικά και στη συνέχεια το σχολείο θα προβεί σε σύμβαση (ιδιωτικό συμφωνητικό), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΦΕΚ  2769/τ.Β΄/02-12-2011, άρθρο 14, παρ. 3).

Ο  Διευθυντής του Σχολείου

                                                                                        Λάζαρος Σουλίδης

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

 

Στο πλαίσιο προγράμματος  «Διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος της Αντισφαίρισης (Tennis)» στα Δημοτικά Σχολεία», την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, έγινε παρουσίαση του προγράμματος, σε όλες τις τάξεις του Σχολείου μας, από τον Τεχνικό Σύμβουλο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε

.Φ.Ο.Α.) και υπεύθυνο για την ανάπτυξη της Αντισφαίρισης στη Γ΄ Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αδαλόγλου Μιχάλη.

Η συνεργασία του με τ
ους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς των τάξεων και τον γυμναστή του Σχολείου υπήρξε υποδειγματική.

Στην παραπάνω εκδήλωση 107 παιδιά, μαθητές του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν το όμορφο άθλημα της Αντισφαίρισης.

Για το λόγο αυτό, ο Δ/ντής, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον κ. Αδαλόγλου Μιχάλη, ο οποίος με ανιδιοτέλεια, κοινωνική και παιδαγωγική ευθύνη προσέφερε τις γνώσεις του, υπηρετώντας με υπευθυνότητα το απόφθεγμα : «νο?ς ?γιής ?ν σώματι ?γιε?».

 

Για το Δημοτικό Σχολείο Πατρίδας,

 

Ο Διευθυντής

 

Λάζαρος Σουλίδης

 

ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Την  Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 , πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, με μεγάλη επιτυχία,  άσκηση  ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού.

Στόχος της άσκησης ήταν η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς, στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Σχολείου μας, μέσω της διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Προηγήθηκε διήμερη ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, αξιοποιώντας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που αποτυπώνουν τη διεθνή εμπειρία διαχείρισης  επικίνδυνων καταστάσεων σε περίπτωση σεισμού.

Κατά την άσκηση αξιοποιήθηκε πλήρως το «Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στη Σχολική Μονάδα», που έχει συνταχθεί και εγκριθεί από το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, σύμφωνα με το σχέδιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) της Διεύθυνσης  Κοινωνικής και Αντισεισμικής Άμυνας.

Ενεργό συμμετοχή  στην παραπάνω  άσκηση είχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μέλη του οποίου, με τη φυσική τους παρουσία,  βοήθησαν στην επιτυχία της.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

?????????????

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ    ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   Α/ΘΜΙΑΣ   ΕΚΠ/ΣΗΣ   ΗΜΑΘΙΑΣ

6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Τ.Κ. 591 00 , ΠΑΤΡΙΔΑ ?  ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πατρίδα    16 /  11   / 2015

 

 

                ΠΡΟΣ:   

       Τα μέσα μαζικής      

           ενημέρωσης

 

Θέμα: « Ευχαριστήρια  επιστολή».

Το Δημοτικό Σχολείο Πατρίδας έχοντας σαν κύριο μέλημά του την ασφάλεια των μαθητών, διοργάνωσε  ημερίδα με θέμα:

                         «Πρώτες βοήθειες στο σχολείο».
Σκοπός της ημερίδας, ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε θέματα αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων.
Ήταν ένα βιωματικό σεμινάριο που περιλάμβανε  τις παρακάτω ενότητες:

                         Αναπνευστική Απόφραξη-Πνιγμονή
Αιμορραγία
Λιποθυμικό Επεισόδιο
Κάταγμα ? Διάστρεμμα-Θλάση-Κράμπα

                                            Εγκαύματα

                                  Τσιμπήματα από έντομα

                                      Δάγκωμα από σκύλο

Στο τέλος της ημερίδας όλοι εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους από την άψογη παρουσίαση της εθελόντριας νοσηλεύτριας του ΓΝ  Νάουσας,        Κας Χατζηστυλλή Έλλης.

Για το λόγο τούτο, ο Δ/ντής, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και  δημόσια  την Κα Χατζηστυλλή Έλλη,  η οποία με ανιδιοτέλεια και κοινωνική ευθύνη προσέφερε τις γνώσεις της και τον ελεύθερο χρόνο της για ότι πιο ιερό έχουμε, την υγεία και τη σωματική μας ακεραιότητα.

Η άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμά μας αποτελεί περίτρανη απόδειξη πως στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της παιδείας δεν είμαστε μόνοι μας.
Ο εθελοντισμός για μια ακόμη φορά εκφρασμένος στο πρόσωπό της τιμά τον άνθρωπο και την κοινωνία μας.

                                                                                   Ο Δ/ντής

Σουλίδης Λάζαρος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

 

Πρόσκληση σε εκδήλωση λήξης Σχολικού Έτους.

                         «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ»

                  Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκη

 

 Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις 8:30 μμ στο θεατράκι του σχολείου μας!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ(Εξωτερική όψη)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ( Πρόγραμμα)