Ημερολόγιο άρθρων

Μαΐου 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Εκδηλώσεις – Δραστηριότητες

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με αφορμή την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής Δράσης που διοργάνωσε

 ο Τομέας Υγείας , Πρόνοιας & Ευεξίας,  του τμήματος  Κομμωτικής Τέχνης , του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βέροιας και του 1ου Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΄΄ Άλμα Ζωής΄΄  αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το σύνολο των σχολείων της Βέροιας που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική  δράση που πραγματοποιήθηκε  στα Εργαστήρια Κομμωτικής του  1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας,   επίσης  τους Διευθυντές των Σχολείων ,  τους μαθητές -Δωρητές και τους γονείς τους, που ανταποκρίθηκαν  σε αυτή τη δράση  που δίνει το μήνυμα της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς  .

Τα σχολεία που συμμετείχαν είναι :

 

Δημοτικό Σχολείο Πατρίδας,    Δημοτικό Σχολείο Σταυρού,  Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου ,     9ο Δημοτικό Σχολείο Βεροίας,     Μουσικό Γυμνάσιο Βέροιας,

1ο ? 3ο -4ο -5ο Γυμνάσια Βέροιας,       Γυμνάσιο Καβασίλων ,     4ο – 5ο ΓΕΛ Βέροιας ,        μαθητές του 1ο ΕΠΑ.Λ. Βέροιας  ,      Πολίτες Δωρητές της Βέροιας .

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κο Σουλίδη Λάζαρο  (Δ/ντή του  Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας) τους Δασκάλους , γονείς και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας    για τον χρόνο που αφιέρωσαν και για την διάθεσή τους να αγκαλιάσουν  την εκπαιδευτική δράση και να συνεισφέρουν ενεργά με την παρουσία τους σε αυτό, κάνοντάς το προσωπική τους υπόθεση.

Σας ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε.

 

                                                                                       -Οι-

                                                                                  Διευθυντές

 

                                                                             Παντής Βαπτιστής

                                                                             Χασιώτης Νικόλαος

 

Μικροί τυπογράφοι……

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑΣ                   Πατρίδα, 31 Μαρτίου 2016                               

                                                                                              Προς

                                                                                         Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

     Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο προγράμματος με θέμα «Δρόμοι του κρασιού, δρόμοι του πολιτισμού», που υλοποιούν οι τάξεις Δ? , Ε? και ΣΤ? του σχολείου μας και μετά από πρόταση του Διδακτικού Προσωπικού, επισκέφτηκε το Σχολείο μας  ο Διαιτολόγος ? Διατροφολόγος κ.Κουτρουλιάς Θεοφάνης και μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες για την αναγκαιότητα της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, καθώς επίσης και για τις συνέπειες του αλκοολισμού στον αθλητισμό.

Τα σχόλια και οι αντιδράσεις μαθητών και δασκάλων που παρακολούθησαν το πρόγραμμα ήταν εντυπωσιακά. Στο θετικό αποτέλεσμα, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η κατάρτιση του κ Κουτρουλιά Θεοφάνη, η αμεσότητα, η σαφήνεια και ο μεστός λόγος του, καθώς επίσης το ενδιαφέρον και η ευαισθησία που έδειξε για τον αγώνα που κάνουμε στην προσπάθεια καλυτέρευσης της ζωής, της υγείας και της εκπαίδευσης των μαθητών μας.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τον κ. Κουτρουλιά Θεοφάνη, καθώς επίσης και τη Διοίκηση της Υγειονομικής Μονάδας Νάουσας, όχι μόνο για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά και για την συμπαράστασή τους στο παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο μας.

Τέτοιες παρουσιάσεις αναδεικνύουν την ευαισθησία, τον επαγγελματισμό και την κατάρτιση των διακόνων της υγείας σε θέματα προστασίας της παιδικής ηλικίας ειδικότερα και γενικότερα της ανθρώπινης ζωής, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας παράλληλα μοναδικές αρχές και αξίες.

Για το Δημοτικό Σχολείο Πατρίδας,

Ο Διευθυντής

Λάζαρος Σουλίδης

ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Την  Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 , πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, με μεγάλη επιτυχία,  άσκηση  ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού.

Στόχος της άσκησης ήταν η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς, στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Σχολείου μας, μέσω της διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Προηγήθηκε διήμερη ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, αξιοποιώντας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που αποτυπώνουν τη διεθνή εμπειρία διαχείρισης  επικίνδυνων καταστάσεων σε περίπτωση σεισμού.

Κατά την άσκηση αξιοποιήθηκε πλήρως το «Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στη Σχολική Μονάδα», που έχει συνταχθεί και εγκριθεί από το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, σύμφωνα με το σχέδιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) της Διεύθυνσης  Κοινωνικής και Αντισεισμικής Άμυνας.

Ενεργό συμμετοχή  στην παραπάνω  άσκηση είχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μέλη του οποίου, με τη φυσική τους παρουσία,  βοήθησαν στην επιτυχία της.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

?????????????

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ    ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   Α/ΘΜΙΑΣ   ΕΚΠ/ΣΗΣ   ΗΜΑΘΙΑΣ

6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Τ.Κ. 591 00 , ΠΑΤΡΙΔΑ ?  ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πατρίδα    16 /  11   / 2015

 

 

                ΠΡΟΣ:   

       Τα μέσα μαζικής      

           ενημέρωσης

 

Θέμα: « Ευχαριστήρια  επιστολή».

Το Δημοτικό Σχολείο Πατρίδας έχοντας σαν κύριο μέλημά του την ασφάλεια των μαθητών, διοργάνωσε  ημερίδα με θέμα:

                         «Πρώτες βοήθειες στο σχολείο».
Σκοπός της ημερίδας, ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε θέματα αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων.
Ήταν ένα βιωματικό σεμινάριο που περιλάμβανε  τις παρακάτω ενότητες:

                         Αναπνευστική Απόφραξη-Πνιγμονή
Αιμορραγία
Λιποθυμικό Επεισόδιο
Κάταγμα ? Διάστρεμμα-Θλάση-Κράμπα

                                            Εγκαύματα

                                  Τσιμπήματα από έντομα

                                      Δάγκωμα από σκύλο

Στο τέλος της ημερίδας όλοι εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους από την άψογη παρουσίαση της εθελόντριας νοσηλεύτριας του ΓΝ  Νάουσας,        Κας Χατζηστυλλή Έλλης.

Για το λόγο τούτο, ο Δ/ντής, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και  δημόσια  την Κα Χατζηστυλλή Έλλη,  η οποία με ανιδιοτέλεια και κοινωνική ευθύνη προσέφερε τις γνώσεις της και τον ελεύθερο χρόνο της για ότι πιο ιερό έχουμε, την υγεία και τη σωματική μας ακεραιότητα.

Η άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμά μας αποτελεί περίτρανη απόδειξη πως στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της παιδείας δεν είμαστε μόνοι μας.
Ο εθελοντισμός για μια ακόμη φορά εκφρασμένος στο πρόσωπό της τιμά τον άνθρωπο και την κοινωνία μας.

                                                                                   Ο Δ/ντής

Σουλίδης Λάζαρος

Ευχαριστήρια επιστολή


Δημοτικό Σχολείο Πατρίδας                       Πατρίδα

               Ημαθίας                                  31 Ιανουαρίου 2014

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου Πατρίδας

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 είχαμε τη χαρά και την  τιμή να φιλοξενήσουμε τη συγγραφέα, κα Τάρη Ελισάβετ, που συνεργάστηκε

 με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς  του Σχολείου μας, κλέβοντας τις καρδιές όλων μας…….

Η δράση εντασσόταν στα πλαίσια της προσπάθειας ανάπτυξης της Φιλαναγνωσίας στο Σχολικό, και όχι μόνο, περιβάλλον, μια πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με  τους  εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας.

Στον ωραίο χώρο της αίθουσας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς», είχαμε την ευκαιρία να την ακούσουμε να διηγείται, να συζητήσουμε για τη φιλαναγνωσία και διάφορα άλλα θέματα, να διαπιστώσουμε την απλότητα, την αμεσότητα, την αγάπη της για το βιβλίο και τα παιδιά! Όλα, δηλαδή, εκείνα τα στοιχεία που προσδιορίζουν έναν σημαντικό άνθρωπο των γραμμάτων και του παιδικού βιβλίου!

Σημαντική η συμβολή  όλων των δασκάλων που έκαναν τη σχετική προετοιμασία στα τμήματά τους!

Σπουδαία η συμμετοχή και ανταπόκριση όλων των μαθητών, ιδιαίτερα των τάξεων Ε?  και ΣΤ?  που συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση, αναλαμβάνοντας το ρόλο των μικρών δημοσιογράφων.

Συγκινητική η παρουσία των γονέων των μαθητών του σχολείου μας, οι

οποίοι, με το πέρας της εκδήλωσης, συνομολογούσαν τα οφέλη που απεκόμισαν για την ουσιαστική στήριξη των παιδιών τους προς την κατεύθυνση  της φιλαναγνωσίας.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  τη συγγραφέα, κα Τάρη Ελισάβετ, που δέχθηκε την πρόσκλησή  και μας γέμισε χαρά, προφέροντάς μας παράλληλα μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Για το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων,

Το Διοικητικό Συμβούλιο